 
                    
                    AKO OBEDOVAŤ CEZ PRACOVNÉ DNI
                    
                                         
                        
                        
	Na obed vynaložíme v priemere cez pracovný mesiac niečo medzi 50-100 EUR, pokiaľ sa stravujeme v jedálňach, resp. využívame obedové menu v reštauráciách. 
	 
                    
                    
		Obedy predstavujú jednu z najväčších položiek v rámci výdavkov na naše stravovanie. Na druhej strane sú extrémne dôležité pre naše správne fungovanie v práci.
		 
		Tu je niekoľko zásad, ktorých sa drž, ak potrebuješ byť aj popoludní „fit“.
- 
			NIKDY nechoď na obed príliš neskoro, napr. po 13.30 hod. Vtedy si väčšinou tak hladná, že zješ čokoľvek a veľké množstvo. Následne organizmus vyčerpáš.
- 
			Nauč sa vyberať si z ponuky zdravé jedlo a rob to aj proti svojej vôli. Možno ti bude menej chutiť, ale telu dáš presne to, čo POTREBUJE a ono sa ti za to odvďačí príjemným pocitom nasýtenia a neklesajúcou pozornosťou.
- 
			Skús si plánovať VOPRED čo si dáš. Dnes už takmer každá reštaurácia pon úka na svojej webovej stránke menu a tak si môžeš v kľude premyslieť pre teba ideálne jedlo. úka na svojej webovej stránke menu a tak si môžeš v kľude premyslieť pre teba ideálne jedlo.
- 
			Naozaj nikdy si nedávaj po jedle zákusok. Práve tých cca 40g bieleho cukru a k tomu toľko isto tuku, ťa doslova posadí do stoličky, čo zapríčiní, že NEZVLÁDNEŠ žiadnu náročnejšiu úlohu, a o rozmýšľaní nad novými nápadmi ani nehovoriac.
- 
			Urob EXPERIMENT a choď dnes alebo zajtra na obed už o 11.00 hod. Menej ľudí, väčší výber jedál a k tomu prílev energie v správnom odstupe od raňajok je naozaj ideálna kombinácia.
- 
			A sem-tam si kľudne kúp v potravinách celozrnné pečivo, zdravú šunku, tofu alebo cottage syr. K tomu jednu paradajku a papriku. Na stole si potom môžeš SAMA pripraviť kvalitný obed. Nezabudni, že nemusíš mať stoj čo stoj len teplú stravu. Ide o to, čo ješ a nie, akú to má teplotu.