 
                    
                    NAJČASTEJŠIE CHYBY PRI SERVÍROVANÍ KÁVY
                    
                                         
                        
                        
	Takmer každá asistentka je presvedčená o správnom servírovaní kávy. Napriek tomu sa v našich firmách káva na úrovni podáva málokde. Tak kde je potom chyba?
	 
                    
                    
	Káva patrí k oficiálnym nápojom ponúkaným počas obchodných návštev, rokovaní alebo porád. Vieš však, ako ju naservírovať naozaj profesionálne? 
		 
		 Takto nie!
Takto nie! 
- 
			Ak je väčšia skupina, nesnaž sa hrať na čašníčku a každého sa pýtať na jeho obľúbenú kávu. Zamotáš sa a budeš vyzerať komicky. Každému prines klasické espresso na tácke, pri veľkých skupinách nie sú tácky nutné.
- 
			Nevkusne balený cukor alebo mlieko.
- 
			Neutretá a fľakatá tácka.
- 
			Káva stekajúca po pohári alebo dokonca preliata až na podšálku.
- 
			Pozor na šatku okolo krku alebo náhrdelník, aby sa ti nenamočili do niektorej kávy.
- 
			Nevkusné šálky (krikľavé farby, veľké poháre a podobne).
- 
			Nenakláňaj sa cez stôl a nepodávaj kávu z rôznych strán.
- 
			Neštrngotaj bižutériou. Ak máš náramok s príveskom alebo rovno niekoľko náramkov naraz, pred servírovaním si ich zlož.
- 
			Žiadne voňavkovanie. Nikdy nepoužívaj parfum tesne pred servírovaním, spôsobiť záplavu vône v rokovacej miestnosti je amatérske.
- 
			Nedávaj do misiek lacné keksy, to je už "out".
- 
			Ku káve nepatrí džús. Vždy len čistá voda.
- 
			Veľakrát sa stáva, že vypitá káva "straší" na stole aj hodinu. Je potrebné prísť odniesť použitý riad a takisto sa opýtať, či si dá niekto ešte jednu kávu. Nie je nezvyčajné, že niektorí ľudia vypijú dve aj viac po sebe.
 
	 
	 
	 
	 
	Paula, foto: Shutterstock, archív SA